Српска земља - дискусије
01.08.2010. 03:56 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Почетна   Помоћ Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2] 3 4 ... 8
  Пошаљи ову тему  |  Штампај  
Аутор Тема: Свињски грип све ближе  (Прочитано 2207 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
natalija
Општи уредник

Углед: +16/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 4313

« Одговор #10 послато: 03.05.2009. 15:23 »

Ма рече ја једном теби Нато, ономад, да ПРОТИВ ОВИХ СОТОНА САМО ВЕРОМ,БЕЛИМ ЛУКЦЕМ, ШЉИВКОМ И МЕДОМ МОЖЕМО ДА СЕ ОДБРАНИМО!!! Зеленко

Него какао!Бели лукац,шљивка(или каква друга домаћа раџа,мерка 1.чашица за цео дан) и нема
страха од
Сачувана

„Учини ми, Боже, чисто срце, и дух прав обнови у мени“ (Пс.51,10);
natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #11 послато: 03.05.2009. 15:25 »

ИСТИНА О "А" (меричком) ГРИПУ!!!
Доктор Хоровиц УПОЗОРАВА: НЕ ПРИМАЈТЕ ВАКЦИНЕ!!!

OДГЛЕДАЈТЕ 10минутни КЛИП И НЕ НАСЕДАЈТЕ НА ПРИЧЕ ОНИХ КОЈИ ЖЕЛЕ ПАНИКУ И ДА НАС ЗАСТРАШЕ (да не кажем нешто теже)

http://www.youtube.com/watch?v=n18OqPJtTNc

одличан клип!
Сачувана

natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #12 послато: 13.05.2009. 20:17 »

Универзијада, Егзит и Гуча изазов за грип

Министар здравља Томица Милосављевић изјавио је данас да ће Србија током лета имати три догађаја - Универзијаду, Егзит и Гучу, који ће бити ризични због могућности појаве и ширења вируса новог грипа.
Тада можемо очекивати неколико хиљада страних гостију. Имали смо 10 хиљада Енглеза прошле године на Егзиту, имаћемо 10 хиљада спортиста и исто толико волонтера на Универзијади. Са тренутним бројем заражених у европским земљама постоји могућност импортовања вируса у Србију, рекао је министар за радио Београд 202.

Бета
Сачувана

natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #13 послато: 16.05.2009. 17:25 »

Свињски грип не воли Србе па нас је заобишао... Зеленко

Нови грип стигао у Турску и Индију

Турска и Индија су данас потврдиле први случај новог вируса грипе А Х1Н1, а у Сједињеним Америчким Државама је регистрован пети смртни случај.

Турско министарство здравља саопштило је да је први случај новог вируса откривен код мушкарца који је из САД преко Амстердама допутовао у земљу.

Приватна телевизија НТВ јавља да је мушкарац на посматрању у једној истанбулској болници.

У Индији је заражен младић који је у земљу допутовао летом из Њујорка.

Индијско министарство здравља саопштило је да су код 23-огодишњег младића откривени симптоми грипа након што је слетео на аеродром у Хајдерабаду, граду на југу земље.

Министарство додаје да су тестови позитивни на вирус Х1Н1 и младић је сада у карантину.

Истовремено, у Сједињеним Америчким Државама регистрован је пети смртни случај од новог, мексичког грипа.

Вирусу Х1Н1 подлегао је један Тексашанин из града Корпус Кристија, саопштиле су у петак локалне здравствене власти, а пренео Ројтерс.

Према речима портпарола Министарства здравља САД, Дага Мекбрајда, ради се о мушкарцу старом 33 године који је умро пре неки дан, а у четвртак је потврђено да је узрок смрти мексички грип.
Светска здравствена организација(СЗО) објавила је данас да је у 36 земаља света 8.451 човек заражен новим грипом типа А (Х1Н1), као и да су од те заразне болести умрле 72 особе.

Највећи број заражених регистрован је у САД и износи 4.714 људи, док је четворо људи умрло.

У Мексику, где се зараза најпре и појавила у априлу, умрло је 66 људи од новог грипа, а лабораторијски потврђених случајева оболелих има 2.895.

У Канади је забележено 496 оболелих и један умрли од комбинације птичјег, свињског и људског грипа, док у Костарики има такође један умрли и девет случајева оболелих.

У Шпанији је регистровано 100 случајева оболелих, у Британији 78, а у Панами 43.

(агенције/МОНДО)
Сачувана

Драгана
Члан

Углед: +9/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2275

Tамо где Љубав станује

« Одговор #14 послато: 16.05.2009. 18:20 »

доживотни министар Томица не мисли тако!  Превртање очима

USKORO STIŽE MEKSIČKI GRIP

Dolazak novog virusa gripa A (H1N1) u Srbiju je moguć svakog dana, a prvi talas s manjim brojem obolelih može se očekivati već tokom leta, izjavio je juče ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Prema njegovom mišljenju, veći rizik za dolazak novog gripa kod nas predstavljaju tri buduća događaja - Univerzijada, „Egzit" i Guča, s kojima se očekuje i dolazak stranaca iz zaraženih zemalja.

- U ovom trenutku epidemiološka situacija u Srbiji je i dalje preteća jer je ulazak virusa nemoguće sprečiti. Očekuju nas tri velika javna događaja koja će se desiti tokom leta, kada inače nije sezona gripa. Ali, imajuću u vidu da je 10.000 stranaca prošle godine bilo na „Egzitu", kao i da je širenje ovog virusa, koji srećom ima smrtnost od 0,3 do 0,5 odsto, nemoguće sprečiti, potpuno je očekivan njegov ulazak - objasnio je Milosavljević, i dodao da su zdravstvene službe spremne da se suoče s njegovom pojavom.

Predsednik posebne radne grupe za pandemiju Ministarstva zdravlja Predrag Kon rekao je da se procenjuje da bi broj obolelih od novog gripa mogao da bude dva do šest puta veći nego u toku epidemije sezonskog gripa 1999. i 2000.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, 33 zemlje zvanično su prijavile 6.497 slučajeva obolevanja od novog virusa gripa A (H1N1). Putnici u međunarodnom saobraćaju koji se vraćaju iz zemalja koje su prijavile postojanje novog gripa ili su bili u kontaktu sa osobama koje su na bilo koji način bile izložene infekciji treba aktivno da prate svoje zdravstveno stanje.

Ukoliko se tokom sedam dana od povratka javi povišena temperatura iznad 38 stepeni, praćena tegobama organa za disanje, neophodno je da se jave telefonom nadležnom institutu ili zavodu za javno zdravlje na teritoriji svog prebivališta, gde će dobiti sva potrebna uputstva.           

LJ. RAČIĆ
Сачувана

Пази шта желиш, може ти се оставарити.
Пази шта желиш, можеш зажалити!
natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #15 послато: 16.05.2009. 18:28 »

хм..нешто сумњам у ту теорију.Човече ономад истраумираше ону јадну децу са Златибора око оног птичијег ни за шта и никоме нису одговарали.Ја би њих све лепо у карантин Намигивање
Сачувана

Драгана
Члан

Углед: +9/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2275

Tамо где Љубав станује

« Одговор #16 послато: 16.05.2009. 18:31 »

ја би њих преко гране Смешко у природну средину Смешко
Сачувана

Пази шта желиш, може ти се оставарити.
Пази шта желиш, можеш зажалити!
natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #17 послато: 16.05.2009. 18:37 »

сасвим извесно да би им легао неки резерват Превртање очима
Сачувана

natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #18 послато: 17.05.2009. 12:09 »

Нови грип стигао у БиХ?
Недеља, 17. мај 2009. 11:54

На Клинику за инфективне болести у Сарајеву примљена је девојка из Јапана која је имала симптоме типичне за нови грип који се први пут регистрован у Мексику.

Према речима портпарола Клиничког универзитета у Сарајеву, Биљане Јандрић, девојка је изолована на Инфектолошкој клиници, где су урађени сви налази како би се утврдило да ли је заражена вирусом грипа типа А (Х1Н1).

Резултати налаза и микробиолошке анализе очекују се данас, када ће се и знати да ли је вирус Х1Н1, који је регистрован у више од 30 земаља, дошао и у БиХ.

"Иако је тврдила да није била у Мексику, САД, нити у контакту с неким ко је био болестан, одмах смо је изоловали. Сама је у соби, а осим тога спровели смо све што треба урадити у оваквој ситуацији. Између осталог, обавестили смо и Епидемиолошку службу о овом случају", казала је Јандрић.

Она је додала да Клинички центар располаже потребном опремом и да се може утврдити да ли је девојка заражена вирусом Х1Н1.

(Бета) Превртање очима
Сачувана

natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #19 послато: 18.05.2009. 20:12 »

Први случај новог грипа у Грчкој

Грчко министарство здравља саопштило је данас да су први резултати урађени на узорцима крви мушкарца који је допутовао из САД показали да је у тој земљи регистрован први случај новог грипа.
"Први резултати показују да Грчка има грип. Очекујемо да то буде потврђено и другим тестовима за неколико сати", изјавио је портпарол грчког министарства здравља. Он је навео да је у питању Грк који је допутовао из САД, али да он није хоспитализован и да се, за сада, налази у свом дому, пренео је Ројтерс. Грчко министарство здравља саопштило је да земља има довољно стратешких залиха "тамифлуа" и других лекова против грипа за лечење 12 одсто становништва у земљи од 11 милиона становника. Две болнице у Атини опремљене су за лечење пацијената оболелих од новог грипа.
СЗО: Вирус би могао опасно да мутира
Директорка Светске здравствене организације (СЗО) Маргарет Чан упозорила је данас да свет има "све разлоге да страхује" да ће доћи до интеракције вируса новог грипа (Х1Н1) са другим вирусима, што би могло да га учини много опаснијим.
"Имамо све разлоге да страхујемо да ће доћи до интеракције новог вируса са другим вирусима", рекла је Чанова на годишњој скупштини СЗО која је почела данас у Женеви.
"Не смемо никада заборавити да је Х5Н1 (вирус птичјег грипа) пронађен у неколико земаља. Нико не може да каже како ће вирус птичјег грипа понашати ... у присуству великог броја особа заражених новим вирусом Х1Н1", рекла је Маргарет Чан.
Она је прецизирала да је СЗО задржао пети степен упозорења за епидемију новог грипа, што значи да прети пандемија те болести. Шести степен означио би пандемију, што би био први случај пандемије атипичног грипа у 21. веку.
Шест особа у САД преминуло од новог грипа
Један Њујорчанин преминуо је од свињског грипа и тиме постао шеста жртва ове болести у Сједињеним Америчким Државама, а прва у Њујорку, јавио је АП. С обзиром на то да је радио у школи, званичници Њујорка одлучили су данас да затворе још пет школа на неколико дана, што значи да је у граду укупно затворено 11 школских институција због свињског грипа. Прошле недеље у свакој од затворених школа било је ученика са симптомима налик грипу.
Јуче је пријављено још пет смртних случајева у САД у вези са свињским грипом, троје је умрло у Тексасу, једна особа је преминула у Вашингтону и једна у Аризони. Вирусу Х1Н1 су најподложније особе које већ имају здравствених проблема, подсетио је АП. Симптоми свињског грипа су повишена температура, кашаљ, болови у грлу и малаксалост.
У Јапану више од 100 заражених
Више од 100 особа је заражено новом врстом вируса Х1Н1у Јапану, у Чилеу су потврђена два случаја заразе. Највише заражених у Јапану је међу средњошколцима у западним областима Хјого и Осака који нису путовали у иностранство, саопштило је данас јапанско Министарство здравља, додајући да су заражени и један петогодишњак и једна особа старија од 60 година.
Школе и обданишта у западном Јапану су затворена, студенти су замољени да остану код куће, а локалне радње и друге пословнице раде уобичајно, пренела је агенција Ројтерс. Фармацеутска компанија "Чугаи фармасеутикал" је повећала производњу лека "тамифлу", а скочила је и производња и продаја медицинских маски.

Блиц

Интересантно баш пред почетак туристичке сезоне Превртање очима
Сачувана

Странице: 1 [2] 3 4 ... 8
  Пошаљи ову тему  |  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!