Српска земља - дискусије
01.08.2010. 03:34 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Почетна   Помоћ Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Пошаљи ову тему  |  Штампај  
Аутор Тема: Руси желе да уче православна култура у школама  (Прочитано 273 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Драгана
Члан

Углед: +9/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2275

Tамо где Љубав станује

« послато: 16.09.2009. 20:12 »

Више од 70% Руса жели да се учи Православна култура у школама
10. септембар 2009 - 11:12

Према истраживањима Левада центра на узорку испитаника у 46 руских региона око 70% испитаних Руса жели да се у школе уведе предмет Основи православне културе.

Дебата о изучавању руског Православља у основним и средњим школама у Руској федерацији започела је када је министарство за образовање покренуло пилот пројекат о "духовно-моралном вежбању". Курс се није односио само на Православље већ и на основе Ислама, Јудаизма и Будизма (према слободном избору ученика), фокусирајући се на основе верске културе, традиионалне религије и општа морална начела.

Ови резултати пружили су шансу председник Дмитрији Медведеву да у јулу каже да је проучавање основа верске културе врло важан елемент у образовању младих генерација.

У јулу је према истраживању Левада центра у Русији се 72% грађана изјаснило да су православни мада само 3% долази у цркву једанпут месечно.

Извор: www.asianews.it
Сачувана

Пази шта желиш, може ти се оставарити.
Пази шта желиш, можеш зажалити!
natalija
Општи уредник

Углед: +16/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 4313

« Одговор #1 послато: 17.09.2009. 08:39 »

Зеленко divno.Bas sam nedavno slusala kako su uredili lecenje homoseksualaca i to uspesno sprovode,lecenje alkoholicara i zavisnika od droga.Divno.Neka cveta Rusija kad vec Srbija ne moze
Сачувана

„Учини ми, Боже, чисто срце, и дух прав обнови у мени“ (Пс.51,10);
Драгана
Члан

Углед: +9/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2275

Tамо где Љубав станује

« Одговор #2 послато: 17.09.2009. 12:46 »

Зеленко divno.Bas sam nedavno slusala kako su uredili lecenje homoseksualaca i to uspesno sprovode,lecenje alkoholicara i zavisnika od droga.Divno.Neka cveta Rusija kad vec Srbija ne moze

Нато, цветаћемо и ми, само да скинемо руског Бориса тј српског Беришу са власти Намигивање И да нам дође један попут Владе Намигивање
Сачувана

Пази шта желиш, може ти се оставарити.
Пази шта желиш, можеш зажалити!
natalija
Општи уредник

Углед: +16/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 4313

« Одговор #3 послато: 21.09.2009. 14:23 »

Bog te cuo lutko!Bog te cuo! Зеленко
Сачувана

„Учини ми, Боже, чисто срце, и дух прав обнови у мени“ (Пс.51,10);
Странице: [1]
  Пошаљи ову тему  |  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!