Српска земља - дискусије
01.08.2010. 03:35 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Почетна   Помоћ Пријављивање Регистрација  
Странице: [1] 2 3 ... 8
  Пошаљи ову тему  |  Штампај  
Аутор Тема: Неке вести из Русије  (Прочитано 2459 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
natalija
Општи уредник

Углед: +16/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 4313

« послато: 11.03.2008. 09:38 »

СОСТОЯЛАСЬ КОНФЕРЕНЦИЯ «ПОДВИГ ЦАРСКОЙ СЕМЬИ», ПОСВЯЩЕННАЯ 90-ЛЕТИЮ УБИЕНИЯ ПРАВЕДНЫХ МУЧЕНИКОВ

Симферополь, 3 марта 2008 г.

По благословению Митрополита Симферопольского и Крымского Лазаря Дворянское Собрание Крыма совместно с Русским культурным центром, Крымским казачьим Союзом провели конференцию «Подвиг царской семьи», посвященную 90-летию убиения августейшей семьи.

На открытии конференции Симферопольскую и Крымскую епархию представлял проректор Таврической духовной семинарии  протоиерей Димитрий Гоцкалюк с докладом «Феномен страстотерпчества».

В рамках конференции также обсуждались доклады по темам: «Последний Российский император-мученик», «Выставка по материалам Ипатьевского дома», «Чудотворные иконы царственных страстотерпцев» и многое другое.

Пресс-служба Симферопольской епархии

Сачувана

„Учини ми, Боже, чисто срце, и дух прав обнови у мени“ (Пс.51,10);
natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #1 послато: 22.05.2009. 14:26 »

Медведев:Да "Источно партнерство" не буде против Русије

Тањуг

ХАБАРОВСК - Свако партнерство боље је од конфликта, али збуњује то што неке земље "Источно партнерство", програм Европске уније за шест бивших совјетских република, доживљавају као партнерство против Русије, изјавио је данас руски председник Дмитриј Медведев на заједничкој конференцији за новинаре са лидерима ЕУ после редовног полугодишњег самита у далекоисточном руском граду Хабаровску. "Не бисмо желели да се Источно партнерство претвори у партнерство против Русије", рекао је Медведев поводом програма којим ће за шест држава бити издвојено 600 милиона евра током пет година, прецизирајући, међутим, да не мисли на руководство ЕУ и оне који су на самиту учествовали, "већ на друге државе".

Сачувана

Драгана
Члан

Углед: +9/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2275

Tамо где Љубав станује

« Одговор #2 послато: 22.05.2009. 16:19 »

Мита је рекао да их је намерно одвукао на исток земље, који је удаљен чак 7 временских зона, само да би им показао како је Русија велика земља Зеленко 

шмекер Намигивање
Сачувана

Пази шта желиш, може ти се оставарити.
Пази шта желиш, можеш зажалити!
Драгана
Члан

Углед: +9/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 2275

Tамо где Љубав станује

« Одговор #3 послато: 22.05.2009. 22:40 »

MOSKVA, 22.05.2009.

Tanjug
Nesterenko: Širenje NATO-a neprihvatljivo za Rusiju

Moskva ne prihvata planove o približavanju vojne infrastrukture NATO-a ruskim granicama, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Andrej Nesterenko
"Planovi o približavanju NATO-a ruskim granicama su za nas neprihvatljivi. Istovremeno, spremni smo da sa tom organizacijom razvijamo odnose na ravnopravnoj osnovi, radi evroatlantske bezbednosti", izjavio je Nesterenko.
Komentarišući nov koncept nacionalne bezbednosti za period do 2020. godine, Nesterenko je kazao da će Rusija razvijati strateško partnerstvo sa SAD, koje "proističe iz zajedničkih interesa i ključnog uticaja koje rusko-američki odnosi imaju na situaciju u svetu", prenela je agencija Itar-Tas.
Сачувана

Пази шта желиш, може ти се оставарити.
Пази шта желиш, можеш зажалити!
natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #4 послато: 23.05.2009. 09:47 »

хмм...а читам Тадић рече у НАТО ако хоћемо
Сачувана

Валера
Уредник

Углед: +4/-0
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 907

Москва, Россия

roman9005@mail.ru
« Одговор #5 послато: 24.05.2009. 14:33 »

Русија ће одговорити на НАТО, што ће бити поштеђен НАТО.  Зеленко
Сачувана

Буди Србин! Пиши Ћирилицом!
Господе, помилуј, сачувај, спаси и заштити благодаћу Твојом јунаке србске Радована и Ратка! Господе благослови, заштити и спаси нас верне слуге Твоје! Амин!
natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #6 послато: 24.05.2009. 15:01 »

Зеленко

у русији испробан експресни воз-контејнер

Политика

ХАБАРОВСК - Пробни воз- контејнер пошао је из станице Находка, на обалама Јапанског мора, на крајњем истоку Русије, ка Москви, у покушају да 9.000 километара дуг пут пређе за седам дана.
Вожу, чија се композиција састоји од 50 платформи за контејнере, дозвољено је да вози максималном брзином од 90 километара на сат.
Како је пренела агенција Итар-Тас, циљ је да се у пробној вожњи испитају стабилност и други технички параметри, како би се донела одлука о будућој максималној брзини која ће у Русији бити дозвољена за овакве теретне возове.
Жељезничко предузеће руског Далеког истока почело је у фебруару ова испитивања, чији је циљ што брже и безбедније превожење терета из источних делова Русије ка центру.
Први експресни воз ове врсте прешао је 9.300 километара раздаљине од Владивостоика, на руској пацифичкој обали, до Москве, за мање од осам дана.
Сада возовима-контејнерима за пут од Владивостока до Москве треба 12 дана.

Сачувана

Валера
Уредник

Ван мреже Ван мреже

Москва, Россия

roman9005@mail.ru
« Одговор #7 послато: 25.05.2009. 13:41 »

России крайне важно иметь стабильную транспортную артерию с Китаем, т.к. китайский рынок перспективный для России и станет важнее, чем европейский. России надо больше торговать с Китаем, т.к. Китай не ставит политических условий как Европа.
Сачувана

Господе, помилуј, сачувај, спаси и заштити благодаћу Твојом јунаке србске Радована и Ратка! Господе благослови, заштити и спаси нас верне слуге Твоје! Амин!
natalija
Општи уредник

Ван мреже Ван мреже

« Одговор #8 послато: 25.05.2009. 13:43 »

О свакако!Кина је много коректније и боље тржиште од Европе!Сарадња са Кином је много плоднија за Русију у сваком погледу од трговине са трулим западом! Намигивање
Сачувана

Валера
Уредник

Ван мреже Ван мреже

Москва, Россия

roman9005@mail.ru
« Одговор #9 послато: 25.05.2009. 19:35 »

О свакако!Кина је много коректније и боље тржиште од Европе!Сарадња са Кином је много плоднија за Русију у сваком погледу од трговине са трулим западом! Намигивање
Хвала Богу! Русија повукла из врло ограничене трговину са Европом и почео да развија економске односе са Кином!
Сачувана

Странице: [1] 2 3 ... 8
  Пошаљи ову тему  |  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!